Shak-wat? Dit is geen Japanse vechtsport, maar een oosters eenpansgerecht met eieren gestold in groente-tomatensaus. Hartstikke gezond, want je kunt er zo veel groente aan toevoegen als je wilt. En lekker koolhydraatbewust!
Shakshuka kun je altijd eten. Maar dan ook écht altijd: het wordt als ontbijt, brunch, lunch én diner gegeten. Shakshuka wordt vaak in een kleine eenpersoonspan of in een grote pan voor alle tafelgenoten geserveerd. Zorg ervoor dat je naast bestek ook flink wat brood bij de Shakshuka serveert; het is heerlijk om dat te dippen in de nog zachte eidooiers en tomatensaus.
- 3 rode uien
- 1 el traditionele olijfolie
- 3 puntpaprika’s
- 400 g tomatenblokjes in tomatensap
- 4 middelgrote eieren
- heerlijk met Turks brood of pitta broodjes
- Snijd de uien in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 10 min. op laag vuur.
- Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Voeg toe aan de ui en bak 5 min. mee op laag vuur.
- Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Breek de eieren erboven. Laat in 6 min. met de deksel op de pan op laag vuur stollen.
- Snijd het brood in sneetjes. Of rooster de pita broodjes. Serveer bij de shakshuka om mee te dopen.
(per eenpersoonsportie)
energie | 450 kcal | ||
eiwit | 22 g | ||
koolhydraten | 60 g | ||
vet | 11 g | ||
natrium | 680 g | ||
vezels | 11 g |