Ons vorig recept was een enorm succes vandaar dat we weer een nieuw recept gevonden hebben voor jullie. Dit keer de heerlijke Patican Oturtma. Bekijk de video hieronder en kom snel langs in de winkel.
Koken in onze drukke levensstijlen kan soms een uitdaging zijn, maar Yildiz staat voor je klaar om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken. We hebben een handige video voor je gemaakt, die je hieronder kunt bekijken (ook beschikbaar op onze social media). In deze video laten we je precies zien waar je alle ingrediënten kunt vinden, zodat je niet hoeft te zoeken in de winkel en snel weer thuis bent. Met deze praktische tips wordt het bereiden van dit recept een eenvoudige en stressvrije ervaring. Super handig, toch? Neem snel een kijkje en geniet met gemak van een heerlijke maaltijd aan tafel!
- 1,5 lepel margarine
- snufje zout
- zwarte peper
- 2 groene paprika’s
- 3 tomaten
- 2 uien
- 3 aubergines
- half bosje peterselie
- 150 gram gehakt
- half glas olijfolie
-
Verwijder de stelen van de aubergines.2Schil ze overlangs in reepjes en laat tussen de geschilde plekken reepjes schil van 2 cm. Snijd ze overdwars in plakken van 2 cm. Laat ze een half uurtje in een pan met water en wat zout staan.
-
Fruit de gesnipperde uien in de margarine. Voeg het gehakt toe, en laat dit al roerend, tien minuten bakken.
-
Voeg de gepelde en in stukjes gesneden tomaten, zout en peper toe. Kook het tot het vocht verdampt is, en strooi er de gehakte peterselie overheen. Neem de pan van het vuur.
-
Laat de aubergines uitlekken en dep ze droog. Bak ze in de olijfolie. Leg ze daarna op een schotel en verdeel het gehaktmengsel over de aubergines. Leg er stukken tomaat en paprika op.
-
Giet er 1 glas water bij, en laat het geheel met het deksel op de schotel 30 tot 35 minuten op half hoog vuur koken. Serveren met rijst.