Het is weer tijd voor een nieuw recept! Deze maand maken we gözleme met feta en spinazie. De video laat je precies zien waar alles ligt. Dus kom naar de winkel en maak dit heerlijke gerecht. Lees hieronder het hele recept.
Koken in onze drukke levensstijlen kan soms een uitdaging zijn, maar Yildiz staat voor je klaar om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken. We hebben een handige video voor je gemaakt, die je hieronder kunt bekijken (ook beschikbaar op onze social media). In deze video laten we je precies zien waar je alle ingrediënten kunt vinden, zodat je niet hoeft te zoeken in de winkel en snel weer thuis bent. Met deze praktische tips wordt het bereiden van dit recept een eenvoudige en stressvrije ervaring. Super handig, toch? Neem snel een kijkje en geniet met gemak van een heerlijke maaltijd aan tafel!
- 600 g bloem
- 3 g gist
- 200 ml lauwwarm water
- 1 tl zout
- 500 g spinazie
- 300 g feta
- 2 tl chilipoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 el roomboter
Stap 1:
Doe de gist, het bloem en het zout in een kom en voeg beetje bij beetje het water toe. Kneed tot een soepel deeg, dek af met folie of een theedoek en laat minimaal 1 uur rijzen, totdat het deeg verdubbeld is.
Stap 2:
Snijd de spinazie grof, verkruimel de feta en meng samen met de chili- en paprikapoeder en een snuf zout.
Stap 3:
Verdeel het deeg in gelijke stukken (7 a 8 bollen). Bestrooi het aanrecht met bloem en rol een bol deeg heel dun uit.
Stap 4:
Verdeel het spinaziemengsel over één helft van het uitgerolde deeg en laat hierbij de randen vrij. Bestrijk de randen met wat water en vouw de andere helft van het deeg eroverheen. Druk de randen stevig aan. Herhaal het uitrollen en vullen voor de andere bollen deeg.
Stap 5:
Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de gözlemes aan beide kanten goudbruin.
Met dan aan www.24kitchen.nl