Dit recept voor een heerlijke Turkse stoofpot genaamd Güveç is absoluut smakelijk en eenvoudig te bereiden. De smaak wordt beschouwd als authentiek Turks.
Koken in onze drukke levensstijlen kan soms een uitdaging zijn, maar Yildiz staat voor je klaar om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken. We hebben een handige video voor je gemaakt, die je hieronder kunt bekijken (ook beschikbaar op onze social media). In deze video laten we je precies zien waar je alle ingrediënten kunt vinden, zodat je niet hoeft te zoeken in de winkel en snel weer thuis bent. Met deze praktische tips wordt het bereiden van dit recept een eenvoudige en stressvrije ervaring. Super handig, toch? Neem snel een kijkje en geniet met gemak van een heerlijke maaltijd aan tafel!
- 500 g runder riblappen
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 2 el tomatenpuree
- 1.5 el kruidenazijn van Tromp & Rueb
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl gedroogde munt
- 1 el peterselie
- 1 tl tijm
- 1 tl gemalen komijn
- 4 tomaten
- 325 ml water
- 400 g aardappel
- 6 groene Turkse pepers
-
Snijd de riblappen in blokjes van ongeveer 3-4 centimeter.
-
Verhit een klontje roomboter in een pan met dikke bodem. Voeg het vlees toe met een snuf zout en peper en bak deze rondom bruin.
-
Maak de uien schoon en snijd in kwarten. Maak de knoflook schoon en snijd in plakjes. Voeg beide toe aan het vlees en bak 3 minuten mee.
-
Voeg de tomatenpuree, kruidenazijn, paprikapoeder, munt, peterselie, tijm en gemalen komijn toe en ban 2 minuten mee.
-
Snijd de tomaten in grove stukken en voeg deze samen met het water toe aan de pan. Roer door, doe het deksel op de pan en laat circa 1,5-2 uur zachtjes stoven tot het vlees zacht is.
-
Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Voeg toe aan de pan.
-
Schraap de zaadjes uit de Turkse pepers en snijd in grove stukken. Voeg toe aan de pan, roer alles goed door en laat circa 2 uur stoven tot alles goed gaar is.
Tip: Deze Turkse stoofpot is overheerlijk met bulgur, rijst of Turks brood als bijgerecht. Serveer er eventueel ook nog wat Turkse yoghurt en verse peterselie bij.